Bahan-bahan :
1.5 liter air
1 bungkus agar-agar ( bukan serbuk )
1/2 tin susu pekat
7 sudu besar serbuk milo
Gula secukup rasa
1 cawan air panas
Cara-cara :
1. Campurkan milo, susu dan air panas. Kacau sebati dan asingkan ketepi dulu.
2. Mula-mula rebus agar-agar bersama 1.5 liter air sehingga mendidih dan masak
3. Kemudian masukkan bancuhan milo dan susu yang diasingkan tadi ke dalam agar-agar dan kacau sebati
4. Boleh menambah gula ke dalam agar-agar mengikut sukatan manis yang anda inginkan.
5. Gaul rata sehingga mendidih, apabila agar-agar sudah beruap, barulah kecilkan api.
6. Setelah agar-agar sudah betul-betul masak, tutup api dan biarkan dalam 30 minit.
7. Bekukan
Source : myresipi.com
With love, Ainsya Yusoff
0 comments:
Post a Comment